2022/2023

Oddíl Velkého Meziříčí v aktuální sezóně



Hodnocení sezóny 2022-2023

Áčko v sestavě Maštera Martin, Holub Štěpán, Šoukal Slavomír a Kampas Jan nakonec obsadilo páté místo v divizi Vysočiny. Jedná se o historické umístění našeho nejlepšího družstva v této třídě. Procentuální úspěšnost jednotlivců vyhrál Maštera, po všech kolech dosáhl hranice necelých 90 %. Letošní forma ho řadí mezi nejlepšího hráče, co kdy u nás hrál. V žebříčku jednotlivců soutěže se umístil na čtvrtém místě. Na paty mu v letošním ročníku šlapal mladík Holub, který se pyšní přes 80 % úspěšností. Tím podtrhl celkové šesté místo v žebříčku jednotlivců. Na třetím místě z kluků se umístil Šoukal 37 % a na čtvrtém Kampas s 32 % úspěchu. Do různých utkání nastoupili i další naši hráči Klíma Petr, Holík Vratislav, Vala Daniel, Bednář Ivan a Buk Radek. Celý soutěžní rok družstvo bojovalo v lepší polovině tabulky. Po dlouhých letech jsme konečně udělali výkonnostní krůček, neboť tým pravidelně hrál roky zpět právě o záchranu. Jednoznačně tomu všemu napomohl návrat Maštery, který se k nám vrátil z Moravského Krumlova. Do nové sezóny plánujeme posílit áčko.

Béčku plán postupu v soutěži KP 2 nakonec nevyšel. Hlavní sestava Klíma Petr, Holík Vratislav, Vala Daniel a Skryja Marek nakonec brala čtvrté místo. Škoda, po první půlce jsme obsazovali společně s HB Ostrovem první místo tabulky. Po tuhých bojích druhé půlky, kde jsme většinu utkání hráli venku, náš rezervní tým moc bodů nedovezl, to nás nakonec srazilo a postup nám utekl. Družstvo se potýkalo s řadou problému. Největší byl nekompletní tým v zápasech. I přes tohle všechno je čtvrté místo bráno jako úspěch. Našemu družstvu po posledním kole už nezbylo než jen pogratulovat lepším soupeřům. Procentuálně nejlépe skončil Klíma o kousek za nim Holík, třetí Skryja a čtvrtý Vala. Hráli i další hráči Řikovský Aleš, Buk Radek, Buk Martin, Buk Lukáš a Bednář Ivan. V novém ročníku je v plánu postup o třídu výš, vše bude záviset, zda přijdou nové posily.

Vedoucí družstva C Bednář Ivan nakonec dovedl tým k sedmé příčce v OP 1. Znamená to záchrana v této nejlepší okresní třídě. Celkem pohodový a bezproblémový rok toto družstvo odehrálo. Po dlouhé době došlo ke zlepšení organizace, a především v sestavách do mistrovských utkání. Nejlépe hráli bratři Bukové a Bednář. Dále nastupovala letitá dvojička Kořínek, Dvořák F. Soutěž si zahráli také Dvořák Martin, Klíma Tomáš, Pacal David a Řezníček Tomáš.

Déčko v OP 4 se umístilo na třetím místě. Kapitán Suchánek opět ukázal své schopnosti a dovedl svůj tým k tomuto výbornému umístění. Krásných 90 % potvrdil v soutěži Klíma Tomáš, další klíčový hráč Dvořák František měl 80 % výher. V družstvě dále hráli Suchánek, Blažek Filip, Pavelec, Dvořák Martin, Klíma Pavel a Hedbávný.

Další naše okresní družstvo E v OP 5 skončilo na posledním místě. Nejlepší trojka z kluků byli Dvořák M., Řezníček T., a Pacal. Ke klukům se přidali Hedbávný, Smejkal, Tvarůžek, Doležal, Jan, Řezníček Adam, Kališ a Pavelec. Tým celý soutěžní rok prohrával. Nutno dodat, že některé výsledky byly vyrovnané. Chybělo už málo k vytoužené výhře.

Poslední nově založené družstvo F se skládalo především z úplných nováčků naší mládeže. V okresní soutěži se tým umístil na posledním místě. Velký výkonnostní pokrok zaznamenala tato mládež: Homolová Karolína, Homola Martin, Cerkal David a Buk Lukáš. Premiérový bod v zápase uhrála i Klímová Sabina. Dále nastupovali Buková Adéla, Klíma Tomáš ml., Štěpánek Vavřinec, Doležal David, Řezníček Adam a ostatní. Tento nový tým vedla dvojice Buk Radek a Homola Martin.

Veškeré informace o našem klubu najdete na internetových stránkách www.stolnitenisvm.cz

Z novinek klubu, chceme posílit především družstvo A, zda vše dopadne se teprve uvidí. Dále chystáme nové registrace dalších mladíků, kteří čekají na své herní premiéry v zápasech. Náš oddíl má celkem šest družstev, a to dvě krajská a čtyři okresní. Kapacity v našem oddíle už jsou zcela naplněny. Dále se uskutečnil turnaj o přeborníka města Velkého Meziříčí. Této nadupané akce se i tentokrát zúčastnili špičkový hráči z celého Česka. Například hráči dorazili ze Zlína, Znojma, Přerova či z Prahy. K vidění byl úžasný a kvalitní stolní tenis. Z našich hráčů se nejlépe umístili Skryja Marek – čtvrté místo do OP 1, Šoukal Slavomír – třetí místo veteráni do 45 let a Holík Vratislav se Skryjou Markem – třetí místo ve čtyřhře neomezeně. Velké poděkování patří i našim děvčatům Klímové Petře a Homolové Haně, za skvěle odvedenou práci v nachystaném občerstvení. Oddíl děkuje i všem sponzorům, kteří darovali krásné ceny do turnaje. Z dalších novinek oddíl gratuluje výherci okresního přeboru konaného v Novém Městě na Moravě. Stal se jim Maštera Martin, který ve finále porazil dalšího našeho hráče Šoukala Slávu, ten skončil na druhém místě. Další velká pochval patří našim čtyřem trenérům, kteří se starají o celkem početnou klubovou mládež, jsou jimi Klíma Petr, Holík Vratislav, Buk Martin a Suchánek Petr. Na závěr bychom chtěli poděkovat hlavním sponzorům, a to jsou město VM, NSA, Klíma Pavel a firmě Sanborn. Nová sezóna 2023-2024 se naplno rozjede začátkem září.

Za stolní tenis Velké Meziříčí

Klíma Petr


Stolní tenis 22.3.2023

Divize

TJ Chmelná – ST Velké Meziříčí 10 : 3

Body: Buk Radek 1/2, Bednář Ivan 1/2, Kořínek Stanislav 0/3, WO 0/3

Čtyřhra: Bednář, Buk R.

TJ Spartak Pelhřimov B – ST Velké Meziříčí 4 : 10

Body: Maštera Martin 3/0, Šoukal Slavomír 2/0, Holub Štěpán 2/0, WO 3/3

KP 2

TJ Nové Město na Moravě – ST Velké Meziříčí B 10 : 8

Body: Holík Vratislav 3/1, Klíma Petr 2/2, Skryja Marek 2/2, Vala Daniel 1/3

TJ Žďár nad Sázavou B – ST Velké Meziříčí B 9 : 9

Body: Klíma Petr 3/1, Holík Vratislav 3/1, Skryja Marek 2/2, Vala Daniel 1/3

Poslední zápasy této sezóny se odehrály i v kraji. Áčko podlehlo ve Chmelné a naopak zvítězilo v Pelhřimově. Béčko prohrálo těsně v Novém Městě a remízovalo ve Žďáře. Konečné umístění našich družstev dopadlo nejlépe v celé historii klubu. Áčko v divizi nakonec bere krásné páté místo a béčko v KP 2 se pyšní čtvrtým místem. Konečné plány a cíle především v béčku nakonec naplněny nebyly, ale i přes tohle všechno je to úspěch. Celkové hodnocení všech našich družstev v tomto ročníku pro Vás chystáme do příště.

                                                                                                                                                                          Petr Klíma


Stolní tenis článek 5.3.5023

Divize

ST Velké Meziříčí – HB Ostrov E 7 : 10

Body: Holub Štěpán 3/1, Maštera Martin 3/1, Kampas Jan 0/4, WO 0/4

Čtyřhra: Holub, Maštera 1/0

ST Velké Meziříčí – TJ Jiskra Humpolec 10 : 3

Body: Holub Štěpán 3/0, Maštera Martin 3/0, Klíma Petr 2/1, Kampas Jan 1/1

Čtyřhra: Klíma P., Kampas 1/0

KP 2

ST Velké Meziříčí B – TJ Slavoj Pacov 5 : 10

Body: Holík Vratislav 2/1, Klíma Petr 2/2, Bednář Ivan 0/3, WO 0/4

Čtyřhra: Holík, Bednář 1/0

ST Velké Meziříčí B – HB Ostrov F 5 : 10

Body: Holík Vratislav 3/1, Buk Radek 1/2, Suchánek Petr 0/2, Bednář Ivan 0/3, WO 0/1

OP 1

TJ Spartak Velká Bíteš – ST Velké Meziříčí C 9 : 9

Body: Buk Radek 4/0, Buk Martin 3/1, Bednář Ivan 2/2, Kořínek Stanislav 0/4

ST Velké Meziříčí C – SK Nové Dvory B 9 : 9

Body: Bednář Ivan 3/1, Kořínek Stanislav 2/2, Klíma Tomáš 2/2, Dvořák František 1/3

Čtyřhra: Bednář, Kořínek 1/0

OP 4

SK Sázava – ST Velké Meziříčí D 12 : 6

Body: Klíma Tomáš 3/1, Dvořák František 2/2, Pavelec Radek 1/3, Suchánek Petr 0/4

ST Velké Meziříčí D – SK Dolní Heřmanice 12 : 6

Body: Klíma Tomáš 4/0, Dvořák František 3/1, Blažek Filip 2/1, Pavelec Radek 1/3, Suchánek Petr 1/0

Čtyřhra: Suchánek, Blažek 1/0

Předposlední dvojkolo odehrály naše družstva v krajských soutěžích. Áčko v zápase proti silnému soupeři z Ostrova HB doplatilo na nekompletní sestavu. Kluci nastoupili ve třech a byli konkurenceschopným protivníkem. Těsný výsledek jsme drželi až do posledních chvil. Perfektní výkony naši nejlepší dvojičky Holuba s Mašterou nakonec nestačily k žádnému bodovému zisku. Všech sedm bodů uhrála zmíněná dvojička. Pochvalu si zaslouží celý tým za tvrdou bojovnost v zápase. Druhý duel proti Humpolci nás pasoval do jasného favorita. Ke klukům se přidal jako čtvrtý náš hráč Klíma P. Od samotného počátku jsme kontrolovali výsledek a celkem pohodlně nakonec dokráčeli k vítězství. Opět dvojička Maštera s Holubem se nemýlila ani jednou. Krásné dva body přidal Klíma P. a poslední dokončil Kampas. Z celkového sečtení vzešel výsledek 10 : 3 pro nás. V utkání překvapivě prohrála čtyřhru dvojička Maštera s Holubem, naopak výhru připsal druhý pár Kampas s Klímou. Poslední dvě utkání odehrály i naše ostatní družstva v okrese. Céčko v OP 1 remízovalo ve Velké Bíteši, kde byl nejlepší náš hráč Buk Radek. Stejným poměrem skončil i domácí zápas proti Novým Dvorům. Déčko prohrálo v Sázavě a v posledním svém duelu přehrálo Dolní Heřmanice. V tomto utkání šlo o třetí místo tabulky. Nakonec náš tým utkání zvládl a za podpory fanoušků zvítězil 12 : 6. Neomylný byl Klíma Tomáš. Po celý soutěžní rok družstvo nejvíce bodově držela dvojička Klíma Tomáš a Dvořák František. Pochvalu za dobré výsledky si zaslouží kompletní tým vedený kapitánem Suchánkem. Komplet okresní soutěže tímto víkendem skončily. Krajské soutěže, ve kterých hraje áčko v divizi končí za čtrnáct dní ve Chmelné a Pelhřimově a béčko hrající KP 2 zakončuje také za čtrnáct dní v Novém Městě a ve Žďáře.

                                                                                                                                                                          Petr Klíma


Stolní tenis článek 19.2.2023

Divize

SK Tenis Polesí - ST Velké Meziříčí 10 - 4

Body: Maštera Martin 3/0, Šoukal Slavomír 1/2, Bednář Ivan 0/3

TJ Sokol Jemnice - ST Velké Meziříčí 9 : 9

Body: Maštera Martin 3/0, Kampas Jan 3/1, Šoukal Slavomír 3/1, Bednář Ivan 0/4

KP 2

TJ CHS Chotěboř C - ST Velké Meziříčí B 4 : 10

Body: Skryja Marek 3/0, Klíma Petr 3/0, Holík Vratislav 2/1, Vala Daniel 1/2

Čtyřhra: Holík, Vala

TJ Sokol Přibyslav - ST Velké Meziříčí B 10 : 3

Body: Skryja Marek 1/1, Holík Vratislav 1/2, Klíma Petr 1/2, Vala Daniel 0/3

OP 1

TJ Žďár nad Sázavou D - ST Velké Meziříčí C 13 : 5

Body: Kořínek Stanislav 2/2, Bednář Ivan 2/2, Borůvka Vít 1/3

ST Velké Meziříčí C - TJ Sokol Nížkov 4 : 14

Body: Buk Radek 1/3, Dvořák Martin 0/1, Dvořák František 0/3, Kořínek Stanislav 0/3, Bednář Ivan 0/3, WO 2/0

Čtyřhra: Buk R., Bednář

OP 4

SK Škrdlovice B - ST Velké Meziříčí D 6 : 12

Body: Dvořák František 4/0, Klíma Tomáš 3/0, Suchánek Petr 2/2, Pavelec Radek 1/3, WO 1/0

Čtyřhra: Klíma T., Dvořák

ST Velké Meziříčí D - TJ Sokol Jámy 13 : 5

Body: Blažek Filip 4/0, Klíma Tomáš 4/0, Dvořák František 2/2, Pavelec Radek 1/3

Čtyřhry: Dvořák, Klíma T.

              Blažek F., Pavelec

OP 5

ST Velké Meziříčí E - SK Moravec B 1 : 17

Body: Tvarůžek Jan 1/3, Smejkal Radim 0/4, Doležal David 0/4, Kališ Pavel 0/4

TJ Spartak Velká Bíteš C - ST Velké Meziříčí E 11 : 7

Body: Dvořák Martin 4/0, Hedbávný Lukáš 2/2, Smejkal Radim 1/3, Tvarůžek Jan 0/4

OS

TJ Poděšín B - ST Velké Meziříčí F 16 : 2

Body: Cerkal David 1/3, Homolová Karolína 1/3, Buk Lukáš 0/4, Klímová Sabina 0/4

Oslabené áčko vyrazilo do Polesí, kde nakonec kluci uhráli celkem čtyři body. Skvělou svoji osobní formu potvrdil Maštera, v zápase vyhrál všechny dvojhry a připsal týmu tři body, ten čtvrtý uhrál Šoukal. V druhém utkání v Jemnici se obě dvě družstva rozešly remízově. Béčko zvítězilo v Chotěboři 10 : 4. V utkání zářili Skryja a Klíma P., oba hráči neprohráli dvojhru. V odpoledním střetnutí nás čekal druhý tým tabulky Přibyslav. Bohužel nutno říct, že jsme na soupeře neměli a podlehli jsme vysoko 10 : 3. Céčko v OP 1 nestačilo na Žďár D a Nížkov. Déčko zvládlo své dvě utkání a dvakrát vyhrálo. Nejprve se zadařilo ve Škrdlovicích, stálá dvojice Dvořák s Klímou T. podržela tým nejvíc. V domácím střetnutí kluci přehráli Jámy v tomto duelu dominoval Blažek F. a Klíma T. Další naše dvě družstva E a F zakončily svoje mistrovské zápasy. Z vybraných utkání v OP 5 se dařilo Dvořákovi Martinovi. Ve Velké Bíteši C uhrál krásný plný počet bodů. Z nových řad mládežníků lze vyzdvihnout Homolovou Karolínu v domácím střetnutí proti Netínu C uhrála tři body ze čtyř, pro jmenovanou jde bezesporu o osobní rekord z dvojher, tím se stala nejlepší naší hráčkou z utkání.

                                                                                                                                                                         Petr Klíma


Stolní tenis 6. 2. 2023

Divize

TJ CHS Chotěboř - ST Velké Meziříčí 10 : 8

Body: Maštera Martin 4/0, Holub Štěpán 3/1, Kampas Jan 0/4, Šoukal Slavomír 0/4

Čtyřhra: Maštera, Holub 1/0

Slavoj Polná - ST Velké Meziříčí 10 : 8

Body: Holub Štěpán 4/0, Maštera Martin 3/1, Šoukal Slavomír 0/4, Kampas Jan 0/4

Čtyřhra: Maštera, Holub 1/0

KP 2

TJ Sokol Rokytnice nad Rokytnou - ST Velké Meziříčí B 10 : 6

Body: Klíma Petr 2/2, Vala Daniel 1/2, Holík Vratislav 1/3, Skryja Marek 0/3

Čtyřhry: Klíma, Skryja 1/0

              Holík, Vala 1/0

TJ Sokol Kamenice - ST Velké Meziříčí B 10 : 6

Body: Holík Vratislav 2/2, Skryja Marek 1/2, Vala Daniel 1/2, Klíma Petr 1/3

Čtyřhra: Holík, Vala 1/0

OP 1

ST Velké Meziříčí C - SK Sokol Lhotky B 7 : 11

Body: Buk Martin 4/0, Bednář Ivan 3/1, Pacal David 0/4, Dvořák Martin 0/4

TK Autocolor Oslavice - ST Velké Meziříčí C 4 : 14

Body: Buk Martin 4/0, Bednář Ivan 3/0, Buk Radek 3/1, Kořínek Stanislav 3/1

Čtyřhra: Kořínek, Dvořák 1/0

OP 4

ST Velké Meziříčí D - TJ Sokol Polnička C 11 : 7

Body: Dvořák František 4/0, Klíma Tomáš 2/0, Suchánek Petr 3/1, Pavelec Radek 1/3, Dvořák Martin 0/2

Čtyřhra: Klíma T., Dvořák F. 1/0

SK Světnov B - ST Velké Meziříčí D 12 : 6

Body: Dvořák František 4/0, Klíma Tomáš 1/0, Suchánek Petr 1/3, Pavelec Radek 0/4, Blažek Filip 0/3

OP 5

TJ Netín B - ST Velké Meziříčí E 18 : 0

Hráli: Hedbávný Lukáš, Kališ Pavel, Řezníček Tomáš a Smejkal Radim

ST Velké Meziříčí E - TJ Řečice B 6 : 12

Body: Pacal David 2/2, Dvořák Martin 2/2, Řezníček Tomáš 1/3, Jan Jakub 0/4

Čtyřhra: Pacal, Jan 1/0

OS

TJ Spartak Velká Bíteš D - ST Velké Meziříčí F 14 : 4

Body: Řezníček Adam 2/2, Doležal David 2/2, Homolová Karolína 0/4, Homola Martin 0/4

ST Velké Meziříčí F - TJ Netín C 3 : 15

Body: Homolová Karolína 3/1, Klímová Sabina 0/4, Buková Adéla 0/4, Buk Lukáš 0/4

Napínavé souboje odehrálo áčko na venkovních stolech. Obě utkání byly jako přes kopírák podobné, jen s jediným rozdílem, kde v Chotěboři uhrál plný počet bodů Maštera a v Polné naopak Holub. Oba jmenovaní společně uhráli v každém utkání všech osm bodů! Bohužel pro náš tým to ani jednou nestačilo k bodovému zisku. Po celkovém hodnocení áčko dvakrát nejtěsněji prohrálo, fantastická forma dvojice Maštery a Holuba prostě nestačila. Tým se přesvědčil, že nerozhoduje aktuální forma jednotlivců, ale především týmová spolupráce všech hráčů nakonec rozhodne o vítězi. Zbylá dvojička Kampas s Šoukalem i přes veškerou herní snahu na kýžený bod nedosáhla. Nutno napsat, že bitva v Polné trvala něco málo přes pět hodin. Polná nakonec v tomto maratonu potvrdila své postupové ambice a třetí liga je zřejmě nemine. Béčko navázalo na neúspěch z domácích střetnutí a dvakrát venku podlehlo. Tyto prohry nás sesadily z druhého postupového místa v tabulce KP 2. Naši rezervu čekají za čtrnáct dní opět těžké utkání a to v Chotěboři a silné Přibyslavi. V dalších utkání našich družstev se v OP 1 dařilo Bukovi Martinovi, který zaznamenal dvakrát plný počet bodů a to proti soupeřům ze Lhotek a Oslavici. Céčko se pohybuje v této nejlepší okresní třídě ve středu tabulky. Déčko si poradilo s Polničkou a naopak podlehlo ve Světnově. Další družstva E a F podlehly svým soupeřům.

                                                                                                                                                                                    Petr Klíma


Stolní tenis článek 22.1.2023

Divize

ST Velké Meziříčí - SK Jihlava 10 : 0

Body: Kampas Jan 2/0, Holub Štěpán 2/0, Maštera Martin 1/0, Šoukal Slavomír 1/0, WO 3/0

Čtyřhra: Šoukal, Kampas 1/0

ST Velké Meziříčí - SKST Třešť 9 : 9

Body: Maštera Martin 4/0, Kampas Jan 2/2, Holub Štěpán 2/2, Šoukal Slavomír 0/4

Čtyřhra: Maštera, Holub 1/0

KP 2

ST Velké Meziříčí B - TJ Sokol Moravské Budějovice 9 : 9

Body: Holík Vratislav 4/0, Klíma Petr 3/1, Bednář Ivan 0/4, Buk Radek 0/4

Čtyřhry: Klíma, Buk R. 1/0

              Holík, Bednář 1/0

ST Velké Meziříčí B - TJ Sokol Náměšť nad Oslavou 8 : 10

Body: Klíma Petr 3/1, Holík Vratislav 2/2, Buk Martin 1/2, Buk Radek 1/3, Bednář Ivan 0/1

Čtyřhra: Holík, Buk M. 1/0

OP 1

ST Velké Meziříčí C - SK Vídeň 8 : 10

Body: Bednář Ivan 3/1, Kořínek Stanislav 2/2, Buk Martin 2/2, Buk Radek 1/3

SK Ježek Velké Meziříčí - ST Velké Meziříčí C 8 : 10

Body: Buk Radek 3/1, Kořínek Stanislav 3/1, Dvořák František 1/3, Bednář Ivan 1/3

Čtyřhry: Bednář, Buk R. 1/0

              Kořínek, Dvořák 1/0

OP 4

ST Velké Meziříčí D - TJ Sokol Nížkov C 11 : 7

Body: Klíma Tomáš 2/0, Suchánek Petr 3/1, Dvořák František 3/1, Blažek Filip 2/2, Pavelec Radek 0/2

Čtyřhra: Dvořák, Klíma T. 1/0

TJ Bory - ST Velké Meziříčí D 7 : 11

Body: Klíma Tomáš 3/0, Suchánek Petr 1/2, Dvořák Martin 1/2, Pavelec Radek 1/2, WO 5/0

OP 5

SK Nové Dvory C - ST Velké Meziříčí E 14 : 4

Body: Dvořák Martin 2/2, Pacal David 1/3, Kališ Pavel 1/3, Tvarůžek Jan 0/4

ST Velké Meziříčí E - SK Vídeň B 2 : 16

Body: Řezníček Tomáš 2/2, Řezníček Adam 0/4, Jan Jakub 0/4, Hedbávný Lukáš 0/4

OS

SK Dolní Heřmanice B - ST Velké Meziříčí F 17 : 1

Body: Cerkal David 1/3, Buk Lukáš 0/4, Homolová Karolína 0/3, Homola Martin 0/3, Buková Adéla 0/2

ST Velké Meziříčí F - SK Škrdlovice C 6 : 12

Body: Homolová Karolína 2/2, Homola Martin 2/2, Buk Lukáš 1/3, Klímová Sabina 1/3

Další řadu utkání odehráli naši stolní tenisté. Z těch nejlepších si to áčko v divizi rozdalo doma proti Třešti. V utkání jsme byli mírně lepší, po celou dobu jsme si drželi vedení. V závěru posledních dvojher soupeř dokázal stav srovnat a následně otočit na 9 : 8. V tento moment nás zachraňoval mladík Holub, který nakonec vyhrál po těžkém boji 3 : 2 na sety, tím konečný výsledek skončil nerozhodně 9 : 9. V celkovém hodnocení áčko jako mírně lepší tým v utkání mohlo nakonec ztratit úplně celý zápas. Suverénní výkon předvedl Maštera, svému týmu pomohl všemi dvojhrami a přidal i bod ze čtyřhry. Body uhráli také Kampas a Holub. Opět bylo k vidění vyrovnané utkání, ze kterého nevzešel vítěz. Béčko v dopoledním střetnutí remízovalo proti Moravským Budějovicím. Body uhrála pouze dvojička Holík a Klíma Petr. Ani obě čtyřhry bohužel nakonec nestačily k vítězství. Utkání od samotného začátku bylo vyrovnané a nutno dodat, že remíza byla spravedlivá. Odpoledne si to rezerva rozdala proti Náměšti. Opět jsme nastoupili v oslabené sestavě a bylo to také znát. Malý kousíček nám chyběl aspoň k remíze. V posledním střetnutí zachraňoval remízu Bednář a bohužel podlehl 3 : 2 na sety. Tím definitivně si Náměšť odvezla všechny body. V celkovém hodnocení béčko doplatilo na nekompletní sestavu do utkání a značně si zkomplikovalo cestu za postupem o třídu výš. Céčko podlehlo těsně doma s Vídní 10 : 8. Tato prohra byla dost krutá. Naši hráči drželi po celou dobu mírný náskok v závěru utkání Vídeň dokonale obrátila výsledek ve svůj prospěch a zvítězila. O týden později čekal naše kluky oddíl z Ježka Velkého Meziříčí. Toto utkání je označeno jako Velkomeziříčské derby v pinecu. Z vítězství se nakonec radovalo céčko našeho oddílu. Obzvlášť se zadařilo Kořínkovi, uhrál krásné tři body, další tři vyhrál Buk Radek. Další náš tým déčko si připsalo dvě výhry a vrátilo se do boje o postup v OP 4. Bezchybné výkony odehrál Klíma Tomáš, družstvo ve výhrách držel i Dvořák a ostatní. Éčko s efkem dvakrát podlehlo. Za zmínku stojí pěkné utkání efka proti Škrdlovicím v okresní soutěži. Naši nejmenší sice prohráli 12 : 6, ale připsali si ve svůj prospěch krásných šest bodů, které uhráli. Jmenovitě po dvou bodech připsali sourozenci Homolovi a po jednom bodu Buk Lukáš a Klímová Sabina. Pro poslední jmenovanou jde o první premiérový bod v mistrovském utkání.

                                                                                                                                                                              Petr Klíma


Stolní tenis článek 8.1.2023

Divize Vysočiny

ST Velké Meziříčí - TJ Žďár nad Sázavou 10 : 8

Body: Holub Štěpán 3/1, Maštera Martin 3/1, Šoukal Slavomír 2/2, Kampas Jan 1/3

Čtyřhra: Holub, Maštera 1/0

KP 2

TJ Žďár nad Sázavou C - ST Velké Meziříčí B 6 : 10

Body: Klíma Petr 4/0, Holík Vratislav 3/1, Skryja Marek 1/2, Vala Daniel 1/2

Čtyřhra: Holík, Vala 1/0

OP 1

ST Bystřice nad Pernštejnem - ST Velké Meziříčí C 13 : 5

Body: Bednář Ivan 2/2, Kořínek Stanislav 1/2, Pacal David 1/3, Dvořák Martin 1/3

OP 4

KST Borovnice B - ST Velké Meziříčí D 7 : 11

Body: Dvořák František 4/0, Klíma Tomáš 3/0, Blažek Filip 3/1, Hedbávný Lukáš 0/4

Čtyřhra: Dvořák, Klíma T.

OP 5

ST Velké Meziříčí E - SK Sokol Lhotky C 10 : 8

Body: Tvarůžek Jan 3/1, Smejkal Radim 2/2, Doležal David 1/3, Řezníček Adam 1/3

Čtyřhra: Doležal, Řezníček

OS

ST Velké Meziříčí F - TJ Řečice C 1 : 17

Body: Buk Lukáš 1/3, Homola Martin 0/4, Klíma Pavel 0/4, Homolová Karolína 0/4

O víkendu začala druhá půlka soutěží. V kraji se podařilo áčku v divizi přehrát suverénní Žďár. Jde prozatím o největší cenný skalp, co naši kluci mají. Pohledný zápas to byl krásný a dlouhý plný fantastických výměn na úrovni špičky divize. Boj o každý bodík začal hned od úvodních čtyřher, po kterých se oba týmy rozešly nerozhodně. Ze začátku to s námi nevypadalo dobře, dvojhry končily lépe pro hosty. Postupně jsme výsledek pořád dotahovali. Podařilo se nám srovnat, až ve stavu 5 : 5. Po té se opět Žďár dostával do vedení, dokonce v jeden čas to bylo 5 : 8. V tento moment se definitivně otočila karta v náš prospěch. Kluci parádními pěti výhrami v řadě otočili výsledek pro nás na konečných 10 : 8. Luxusně po třech bodech uhrála nejlepší dvojička Maštera s Holubem, zmínění kluci přidali i bod ze čtyřhry, tedy celkem sedm bodů pro náš tým. Další dva body uhrál Šoukal a poslední výherní dokončil Kampas. Po shrnutí áčko dokázalo vyhrát asi po prvé v historii nad tak silným Žďárem, jako bezesporu je. V dalším utkání si béčko poradilo se soupeřem a zvítězilo 10 : 6. Tentokrát to odneslo Žďárské céčko. Poslední tým tabulky KP 2 nás přivítal na domácích stolech. Pravdou je, že jsme očekávali lehčí utkání. Domácí své body však neodevzdávali lacino. Do momentu 5 : 5 byl stav vyrovnaný. Potom jsme postupně odskakovali a nakonec zvítězili 10 : 6. Krásný plný počet bodů uhrál Klíma, na jeho perfektní výkon navázal Holík, poslední body dala zbylá dvojička Skryja s Valou. Rezerva své utkání zvládla, potvrdila roli favorita a drží se prozatím na postupových příčkách v této kategorii. Z okresních výsledků nejlépe z našich družstev zahrálo déčko, které vyhrálo v Borovnici 11 : 7. Hořkost porážky neokusil Dvořák František. Céčko nestačilo na lídra OP 1 Bystřici a prohrálo 13 : 5. Za zmínku stojí výhry našich mladíků, kteří nastoupili do utkání, každý jednou vyhrál. Šlo o hráče Dvořák Martin a Pacal David. Éčko doma podlehlo Lhotkám nejtěsněji 10 : 8. V tomto střetnutí hrál nejlépe Tvarůžek Jan. Naše poslední družstvo F sehrálo také domácí utkání proti Řečici, na kterou nakonec nestačilo. Jediný bodík v utkání zaznamenal nejmladší náš člen Buk Lukáš, který vyhrál po boji 3 : 2 na sety.

                                                                                                                                                                                 Petr Klíma


Stolní tenis článek 30.12.2022

Dne 30. 12. 2022 se uskutečnil turnaj o přeborníka města Velkého Meziříčí. Této nadupané akce se i tentokrát zúčastnili špičkový hráči z celého Česka. Například hráči dorazili ze Zlína, Znojma, Přerova či z Prahy. Cenu pro nejlepšího obhájil Voříšek Tomáš a opět si odvezl domů náš putovní pohár určen pro absolutního vítěze. V oblíbené soutěži veteránů zvítězil Mergethal Otmar z Přerova. V další soutěži do okresního přeboru zvítězil Smolík Milan. Turnaj uzavřela poslední část čtyřher, ve kterých zvítězila dvojička Voříšek a Konvalinka O. Všem zúčastněným děkujeme za super turnaj. K vidění byl úžasný a kvalitní stolní tenis. Za rok si tuto skvělou akci určitě zopakujeme.

Konečné umístění hráčů ( první čtyři )

Hlavní soutěž - neomezeně

1. Voříšek Tomáš ( Německo )

2. Marek Jaroslav ( Znojmo )

3. Ondrovčák Miroslav ( Znojmo )

4. Mergenthal Otmar ( Přerov )

Do OP 1 třídy

1. Smolík Milan ( Kuřim )

2. Smolík Tomáš ( Kuřim )

3. Sobotka Tomáš ( Polnička )

4. Skryja Marek ( Velké Meziříčí )

Veteráni 45 let a výš

1. Mergenthal Otmar ( Přerov )

2. Ondrovčák Miroslav ( Znojmo )

3. Šoukal Slavomír ( Velké Meziříčí )

4. Smolík Milan ( Kuřim )

Čtyřhra-neomezeně

1. Voříšek Tomáš a Konvalinka Ondřej ( Německo, Lukov )

2. Ondrovčák Miroslav a Marek Jaroslav ( Znojmo )

3. Skryja Marek a Holík Vratislav ( Velké Meziříčí )

4. Mergenthal Otmar a Zámečníková Iveta ( Přerov, Zlín )

                                                                                                                                                                               Petr Klíma


Stolní tenis článek 18.12.2022

Skvělá práce našich stolních tenistů na okresních přeborech konaných v Novém Městě na Moravě. Ze sedmnácti učástníků brali naši kluci příčky nejcennější. Ve finále si to rozdala naše dvojička Maštera proti Šoukalovi. Nakonec se radoval a zároveň se stal okresním přeborníkem pro tento rok Maštera Martin. Na druhém místě se umístil Šoukal Slavomír. V soutěži čtyřher brali druhé místo Maštera s Holubem a na třetí příčce se umístili Kampas s Šoukalem. Tím náš oddíl přeje velkou gratulaci všem čtyřem zmiňovaným klukům. Celkové výsledky z turnaje budou zveřejněny později.

                                                             


Stolní tenis článek 11. 12. 2022

Divize

TJ Žďár nad Sázavou - ST Velké Meziříčí 10 : 6

Body: Holub Štěpán 3/1, Maštera Martin 2/1, Šoukal Slavomír 1/3, Buk Radek 0/3

KP 2

ST Velké Meziříčí B - TJ Žďár nad Sázavou C 10 : 3

Body: Klíma Petr 3/0, Holík Vratislav 3/0, Skryja Marek 2/1, Vala Daniel 1/1

Čtyřhra: Holík, Vala 1/0

OP 1

ST Velké Meziříčí C - TJ Spartak Velká Bíteš 14 : 4

Body: Buk Radek 4/0, Bednář Ivan 4/0, Kořínek Stanislav 2/1, Buk Martin 2/2

Čtyřhry: Bednář, Kořínek

Buk R., Buk M.

SK Nové Dvory B - ST Velké Meziříčí C 9 : 9

Body: Buk Radek 2/2, Kořínek Stanislav 2/2, Klíma Tomáš 2/2, Bednář Ivan 1/3

Čtyřhry: Bednář, Kořínek

Buk R., Buk M.

OP 4

ST Velké Meziříčí D - SK Sázava 6 : 12

Body: Blažek Filip 2/2, Dvořák František 2/2, Pavelec Radek 1/3, Suchánek Petr 1/3

SK Dolní Heřmanice - ST Velké Meziříčí D 10 : 8

Body: Klíma Tomáš 4/0, Dvořák František 3/1, Suchánek Petr 0/4, Blažek Filip 0/4

Čtyřhra: Klíma, Dvořák

První půlka mistrovských utkání o víkendu skončila. Áčko zakončilo svoji pouť ve Žďáře. Tentokrát si zahrál v divizi Buk Radek společně s kluky ze základu družstva. Nejlépe zahrál mladík Holub, svými třemi body potvrdil letošní formu. Své body si také uhrála naše jednička Maštera Martin. Do stavu 6 : 6 jsme drželi se soupeři krok. Poté silný Žďár udeřil a čtyřmi výhrami v dvojhrách zápas ukončil ve svůj prospěch na konečných 10 : 6. Bohužel se nám hned v úvodu nepodařilo bodovat ve čtyřhrách, tyto neúspěchy se nakonec ve výsledku promítly. I přes všechno jsme s lídrem divize sehráli důstojnou partii. Béčko doma potvrdilo roli favorita a úspěšně zakončilo první půlku se skórem 10 výher a 1 prohra. Utkání vyšlo nejlépe Holíkovi a Klímovi. Další body přidali Skryja a Vala. Céčko si připsalo výhru nad Velkou Bíteší, dvojička Buk R. a Bednář měla největší podíl na výhře, kluci uhráli pro tým 8 bodů z dvojher. Déčko nestačilo na svoje soupeře a podlehlo proti Sázavě a Dolním Heřmanicím. Nestačily ani čtyři body, které uhrál Klíma Tomáš. Mimo mistrovské zápasy se odehrál také Mikulášský turnaj naší mládeže. V této akci si to proti sobě rozdalo celkem 18 kluků a dívek. Na prvním místě se umístil Řezníček Tomáš, v pořadí druhý byl Pacal David a na třetím místě skončil Dvořák Martin. Čeká nás oblíbený turnaj o přeborníka našeho města. Ten se bude konat dne 30.12.2022. Soutěžit se bude ve čtyřech různých disciplínách a to hlavní soutěž-neomezeně, soutěž veteránů nad 45 let, soutěž do okresního přeboru 1 třídy a ve čtyřhře-neomezeně. Na vítěze čekají kvalitní ceny, dále si vítěz odnese putovní pohár, kterým bude držitelem do příštího turnaje. Této našlapané akce se pravidelně účastní ligový hráči. O pěkný pinec a ty správné zážitky nebude jistě nouze.

                                                                                                                                                                                Petr Klíma



Stolní tenis článek 26. 11. 2022

Divize

ST Velké Meziříčí - TJ Chmelná 10 : 3

Body: Maštera Martin 3/0, Holub Štěpán 3/0, Vala Daniel 1/1, Bednář Ivan 1/2

Čtyřhry: Maštera, Holub 1/0

              Vala, Bednář 1/0

ST Velké Meziříčí - TJ Spartak Pelhřimov B 10 : 1

Body: Maštera Martin 3/0, Holub Štěpán 2/0, Šoukal Slavomír 2/0, Kampas Jan 1/1

Čtyřhry: Šoukal, Kampas 1/0

              Maštera, Holub 1/0

KP 2

ST Velké Meziříčí B - TJ Nové Město na Moravě 10 : 8

Body: Klíma Petr 3/1, Řikovský Aleš 3/1, Holík Vratislav 2/2, Skryja Marek 2/2

ST Velké Meziříčí B - TJ Žďár nad Sázavou B 10 : 7

Body: Klíma Petr 3/1, Holík Vratislav 3/1, Řikovský Aleš 3/1, Skryja Marek 0/3

Čtyřhra: Holík, Skryja 1/0

OP 1

ST Velké Meziříčí C - TJ Žďár nad Sázavou D 8 : 10

Body: Bednář Ivan 3/1, Kořínek Stanislav 2/2, Dvořák František 1/1, Klíma Tomáš 1/1, Buk Martin 1/3

TJ Sokol Nížkov - ST Velké Meziříčí C 12 : 6

Body: Bednář Ivan 2/2, Kořínek Stanislav 2/2, Dvořák František 1/3, Dvořák Martin 0/4

Čtyřhra: Kořínek, Dvořák Fr. 1/0

OP 4

ST Velké Meziříčí D - SK Škrdlovice B 12 : 6

Body: Klíma Tomáš 4/0, Suchánek Petr 3/1, Dvořák František 3/1, Blažek Filip 1/3

Čtyřhra: Klíma, Dvořák 1/0

TJ Sokol Jámy - ST Velké Meziříčí D 9 : 9

Body: Dvořák František 3/1, Blažek Filip 3/1, Suchánek Petr 1/3, Pavelec Radek 1/3

Čtyřhra: Suchánek, Pavelec 1/0

OP 5

SK Moravec B - ST Velké Meziříčí E 13 : 5

Body: Řezníček Tomáš 3/1, Smejkal Radim 2/2, Jan Jakub 0/4, Pacal David 0/4

ST Velké Meziříčí E - TJ Spartak Velká Bíteš C 3 : 15

Body: Řezníček Tomáš 1/3, Dvořák Martin 1/3, Hedbávný Lukáš 0/4, Kališ Pavel 0/4

Čtyřhra: Dvořák, Řezníček 1/0

OS

ST Velké Meziříčí F - TJ Poděšín B 1 : 17

Body: Homola Martin 1/3, Homolová Karolína 0/4, Buk Lukáš 0/4, Klímová Sabina 0/2, Buková Adéla 0/2

Další řadu utkání odehráli naši stolní tenisté. Nejprve áčko doma přivítalo poslední tým tabulky Chmelnou. Kluci nastoupili bez dvou hráčů základu družstva. V divizi si zahráli Bednář a Vala. Celkový průběh utkání i přes nekompletní sestavu byl v režii našich hráčů. Papírové předpoklady dopadly dle očekávání a výhra byla jasná pro nás. Svůj premiérový bod v divizi uhrál Bednář, další přidal Vala a plné zisky uhrála naše nejlepší dvojička Maštera s Holubem. Odpoledne se áčko opět nemýlilo a poradilo si s Pelhřimovem. Na podívanou perfektní zápasy odehrálo doma béčko. Nejprve proti Novému Městu, jsme očekávali pořádný boj o každý bodík, to se také v utkání potvrdilo. Do zápasu jsme nastoupili v plné síle ve čtveřici Klíma P., Holík, Řikovský a Skryja. Hosté nastoupili také v plné sestavě. Výsledek se postupně měnil na každou stranu týmu, hned z úvodu nám nevyšly obě čtyřhry. Nezbylo nám nic jiného než spoléhat na dvojhry, které nakonec končily lépe pro nás. Se štěstím jsme nakonec brali nejtěsnější výhru 10 : 8. Všichni kluci se na tento výsledek pořádně nadřeli. Nejvíce bodů z dvojher uhrála dvojička Klíma a Řikovský. V tomto utkání jasně rozhodlo, že všichni naši hráči bodovali ve dvojhrách. Odpolední střetnutí proti Žďáru jsme doufali, že bude lehčí jako ráno. Opak byl bohužel pravdou. Předposlední tým tabulky nám dal jasně najevo, že nám nedá nic zadarmo. Úvod vyšel lépe hostům, nejkrizovější okamžik nastal za stavu 7 : 4 pro Žďár. V ten moment stačilo k úspěchu hostům málo, tento poslední krok však udělat nedokázali. Naši hráči fantasticky zvládli posledních šest dvojher a utkání otočit v náš prospěch. Nutno dodat, že tato výhra se nerodila jednoduše, stála mnoho sil a nervů všech zúčastněných v utkání. Žďár podal super výkon a hrál s našim týmem naprosto vyrovnanou partii. Trojice Holík, Řikovský a Klíma uhrála celkem 9 bodů a poslední bodík vzešel ze čtyřhry Skryja, Holík. Béčko hraje krajský přebor druhé třídy a má bilanci 9 výher a jednu prohru. Další utkání tentokrát smolná prohra v OP 1 třídě zaznamenalo céčko proti Žďáru D. Bohužel nepomohly ani krásné tři body, které uhrál v utkání Bednář. Další náš tým, který se pohybuje na čele tabulky v OP 4 třídě je družstvo D. Kluci si poradili doma proti Škrdlovicím a vyhráli 12 : 6. Čtyři body uhrál Klíma Tomáš. O týden později tento tým remízoval v Jámách 9 : 9. Po třech bodech uhrála dvojička Dvořák a Blažek. Poslední naše týmy, kde nastupují nově registrovaní hráči nestačili na své soupeře. Za zmínku stojí uhrané tři body hráče Řezníčka a dva body Smejkala v utkání v Moravci. Další svůj bodík, celkově druhý si uhrál mladík Homola v souboji proti Poděšínu. Konec první půlky všech soutěží ve stolním tenisu se blíží. Áčko zakončuje svůj zápas v divizi ve Žďáře, kde silní domácí pouze jednou remízovali a vévodí této nejlepší krajské třídě. Béčko nastoupí za čtrnáct dní také proti Žďáru. Céčko čeká Velká Bíteš a Nové Dvory. Déčko si to rozdá proti Sázavě a Dolním Heřmanicím a družstva E a F už své mistrovské zápasy odehrály pro tento rok všechny. V tomto roce ještě připravujeme oddílový turnaj naší celé mládeže a hlavní akcí bude nadupaný turnaj o přeborníka města Velkého Meziříčí konaného dne 30.12. Na tomto turnaji pravidelně hrají ligový hráči, kteří i tentokrát přislíbili svojí účast. Propozice k této akci se objeví v nejbližších dnech na našich internetových stránkách www.stolnitenisvm.cz

                                                                                                                                                                                Petr Klíma


Stolní tenis článek 13.11.2022

Divize

HB Ostrov E - ST Velké Meziříčí 10 : 4

Body: Maštera Martin 3/0, Šoukal Slavomír 1/2, Vala Daniel 0/2, WO 0/5

TJ Jiskra Humpolec - ST Velké Meziříčí 8 : 10

Body: Maštera Martin 4/0, Holub Štěpán 3/1, Šoukal Slavomír 1/3, Holík Vratislav 1/3

Čtyřhra: Maštera, Holub

KP 2

TJ Slavoj Pacov - ST Velké Meziříčí B 3 : 10

Body: Holík Vratislav 3/0, Vala Daniel 2/1, Skryja Marek 2/1, Bednář Ivan 1/1

Čtyřhry: Holík, Bednář

              Vala, Skryja

HB Ostrov F - ST Velké Meziříčí B 10 : 0

Hráli: Vala Daniel, Skryja Marek, Bednář Ivan

OP 1

SK Sokol Lhotky B - ST Velké Meziříčí C 8 : 10

Body: Buk Martin 3/1, Buk Radek 2/2, Kořínek Stanislav 2/2, Bednář Ivan 2/2

Čtyřhra: Kořínek, Buk M.

ST Velké Meziříčí C - TK Autocolor Oslavice 11 : 7

Body: Buk Martin 2/1, Buk Radek 2/1, Bednář Ivan 1/2, Dvořák František 1/2, WO 5/0

OP 4

TJ Sokol Polnička C - ST Velké Meziříčí D 5 : 13

Body: Klíma Tomáš 4/0, Dvořák František 4/0, Suchánek Petr 2/2, Dvořák Martin 1/2

Čtyřhry: Klíma, Dvořák F.

              Suchánek, Dvořák M.

ST Velké Meziříčí D - SK Světnov B 8 : 10

Body: Klíma Tomáš 3/1, Dvořák František 3/1, Suchánek Petr 1/3, Pavelec Radek 0/4

Čtyřhra: Klíma, Dvořák

OP 5

ST Velké Meziříčí E - TJ Netín B 5 : 13

Hráli: Kališ Pavel, Jan Jakub, Doležal David, Pavelec Radek, WO 5 : 0

TJ Řečice B - ST Velké Meziříčí E 17 : 1

Body: Dvořák Martin 1/3, Tvarůžek Jan 0/4, Hedbávný Lukáš 0/4, Jan Jakub 0/4

OS

ST Velké Meziříčí F - TJ Spartak Velká Bíteš D 4 : 14

Body: Homolová Karolína 1/3, Buk Lukáš 1/3, Cerkal David 1/3, Klímová Sabina 0/2, Buková Adéla 0/2

Čtyřhra: Buk, Cerkal

TJ Netín C - ST Velké Meziříčí F 18 : 0

Hráli: Buk Lukáš, Homolová Karolína, Homola Martin, Štěpánek Vavřinec

Dalších dvanáct utkání za posledních čtrnáct dní odehrály naše družstva. Z těch nejlepších jsme vybrali zápas z Humpolce, kde áčko nakonec zvítězilo 10 : 8. Nekompromisní výkon předvedl Maštera, jeho aktuální forma ho řadí mezi nejlepší top hráče Vysočiny. V tomto utkání také zářil mladík Holub, svými třemi body přispěl k vítězství. Po jednom bodíku připsali i Šoukal s Holíkem. Velice důležitý bodík vzešel i ze čtyřhry, kde naše nejlepší dvojice Maštera, Holub zvítězila 3 : 1 na sety. Po celkovém počítání áčko týmovým výkonem dokráčelo k vítězství. Béčku se podařilo zvítězit v Pacově vysoko 10 : 3. V tomto duelu byl nejlepší Holík. Od samotného počátku byl náš tým lepší a příznivý výsledek jsme kontrolovali, až do konce. Velké drama se odehrálo v OP 1 ve Lhotkách, kde nakonec céčko vyhrálo 10 : 8. Kluci se na výhru betelně nadřeli. Bratři Bukové uhráli celkem 5 bodů, další body pro tým zaznamenali Kořínek a Bednář. Déčko jednou vyhrálo proti Polničce 13 : 5. Neomylné výkony podali Klíma Tomáš a Dvořák František. Podruhé kluci smolně podlehli proti Světnovu. Další naše družstva E a F nestačily na soupeře z Netína, Řečice a Velké Bíteše. V těchto družstvech nastupují ti nejmenší a nejmladší. Premiérové body pro náš oddíl uhráli Buk Lukáš, Homolová Karolína a Cerkal David. Do svých prvních mistrovských utkání nastoupili také Klímová Sabina a Buková Adéla, na vítězství si však holky budou muset ještě chvilku počkat.

                                                                                                                                                         Petr Klíma


Stolní tenis 30. 10. 2022

Divize Vysočiny

ST Velké Meziříčí - SK Tenis Polesí 10 : 3

Body: Maštera Martin 3/0, Holub Štěpán 2/0, Šoukal Slavomír 2/1, Kampas Jan 2/1

Čtyřhra: Maštera, Holub 1/0

ST Velké Meziříčí - TJ Sokol Jemnice 10 : 4

Body: Holub Štěpán 3/0, Maštera Martin 3/0, Kampas Jan 2/1, Šoukal Slavomír 1/2

Čtyřhra: Maštera, Holub 1/0

Krajský přebor 2 třídy

ST Velké Meziříčí B - TJ CHS Chotěboř C 10 : 6

Body: Klíma Petr 3/0, Holík Vratislav 3/1, Řikovský Aleš 2/1, Bednář Ivan 0/3

Čtyřhry: Klíma, Řikovský 1/0

              Holík, Bednář 1/0

ST Velké Meziříčí B - TJ Sokol Přibyslav 10 : 7

Body: Holík Vratislav 4/0, Klíma Petr 3/1, Řikovský Aleš 2/2, Buk Martin 0/3

Čtyřhra: Holík, Bednář 1/0

Okresní přebor 1 třídy

SK Vídeň - ST Velké Meziříčí C 15 : 3

Body: Bednář Ivan 1/3, Kořínek Stanislav 1/3, Dvořák František 1/3, Dvořák Martin 0/4

ST Velké Meziříčí C - Ježek Velké Meziříčí 10 : 8

Body: Buk Radek 4/0, Kořínek Stanislav 2/2, Bednář Ivan 1/2, Dvořák František 1/3, Dvořák Martin 0/1

Čtyřhry: Buk R., Bednář 1/0

              Kořínek, Dvořák F. 1/0

Okresní přebor 4 třídy

TJ Sokol Nížkov C - ST Velké Meziříčí D 14 : 4

Body: Dvořák František 2/2, Suchánek Petr 1/3, Klíma Tomáš 0/4, Pavelec Radek 0/4

Čtyřhra: Klíma T., Dvořák F.

ST Velké Meziříčí D - TJ Bory 11 : 7

Body: Klíma Tomáš 4/0, Dvořák František 3/1, Suchánek Petr 2/2, Pavelec Radek 1/3

Čtyřhra: Klíma, Dvořák

Okresní přebor 5 třídy

ST Velké Meziříčí E - SK Nové Dvory C 6 : 12

Body: Řezníček Tomáš 2/2, Tvarůžek Jan 1/3, Smejkal Radim 1/3, Doležal David 1/3

Čtyřhra: Řezníček, Doležal

SK Vídeň B - ST Velké Meziříčí E 15 : 3

Body: Pacal David 1/3, Jan Jakub 1/3, Kališ Pavel 1/3, Hedbávný Lukáš 0/4

Okresní soutěž

ST Velké Meziříčí F - SK Dolní Heřmanice B 5 : 13

Body: WO 5/0, Cerkal David 0/3, Řezníček Adam 0/3, Buk Lukáš 0/3, Homolová Karolína 0/3

SK Škrdlovice C - ST Velké Meziříčí F 17 : 1

Body: Homola Martin 1/3, Homolová Karolína 0/4, Štěpánek Vávra 0/4, Buk Lukáš 0/4

Áčko dominovalo v domácím utkání a smetlo soupeře lehce. Polesí přicestovalo v oslabené sestavě a nemohlo přemýšlet o výhře. Naši kluci si výhru pečlivě pohlídali a dokráčeli k vítězství. V druhém utkání proti Jemnici jsme měli soupeřům z minula co vracet, před rokem jsme právě tomuto soupeři podlehli vysoko 10 : 2. Celkově posílenému áčku se odveta náramně povedla. Tentokrát si Jemnice odvezla krutou prohru 10 : 4. Naše nejlepší dvojička Holub a Maštera uhrála všechny možné body pro tým, ke klukům se bodově přidali i Kampas a Šoukal. Po šesti divizních kolech máme 4 výhry a 2 prohry. Napínavé boje sehrálo béčko, které také dvakrát vyhrálo a po šesti kolech ještě neokusilo hořkost porážky a vévodí v tabulce KP 2. Perfektní výkony odehráli Holík, Klíma P. a Řikovský. Pěkné pohledné a vyrovnané utkání bylo k vidění proti nabité Přibyslavy. V okresních třídách se odehrálo takové místní malé derby, kde druhý Velkomeziřičský oddíl Ježek se utkal proti našemu céčku. Z nejtěsnější výhry se nakonec radovalo naše družstvo. Excelentní výkon předvedl Buk Radek. Z dalších odehraných okresních zápasů se radovalo družstvo D, tým si poradil s Borami. Po celkovém shrnutí všech utkání se nám zadařilo. Obě naše krajské družstva posbíraly plný počet bodů do tabulky. Za zmínku stojí, skvělá forma Štěpána Holuba v divizi Vysočiny. Čtyři utkání v řadě tento patnáctiletý talent neprohrál. Další zajímavostí je první vyhraný bod v mistrovském utkání v okresní soutěži, kde naše nově založené družstvo F historicky zaznamenalo. Tento skvělý bodík uhrál mladík Homola Martin ve své osobní první premiéře v mistrovském utkání ve Škrdlovicích. V tomto družstvě nastupují úplní nováčci, kteří právě začínají hrát v našem oddíle.

                                                                                                                                                                                   Petr Klíma


Stolní tenis 16.10.2022

Divize

ST Velké Meziříčí - TJ CHS Chotěboř 10 : 5

Body: Maštera Martin 4/0, Holub Štěpán 3/0, Šoukal Slavomír 2/1, Kampas Jan 0/3

Čtyřhra: Maštera, Kampas 1/0

ST Velké Meziříčí - Slavoj Polná 6 : 10

Body: Holub Štěpán 3/0, Maštera Martin 2/2, Šoukal Slavomír 1/3, Kampas Jan 0/3

Krajský přebor 2 třídy

ST Velké Meziříčí B - TJ Sokol Rokytnice nad Rokytnou 10 : 6

Body: Klíma Petr 3/1, Skryja Marek 2/1, Holík Vratislav 2/2, Vala Daniel 1/2

Čtyřhry: Klíma, Skryja 1/0

              Holík, Vala 1/0

ST Velké Meziříčí B - TJ Sokol Kamenice 10 : 6

Body: Klíma Petr 3/1, Holík Vratislav 3/1, Vala Daniel 2/1, Skryja Marek 1/2

Čtyřhra: Klíma, Skryja 1/0

Okresní přebor 1 třídy

ST Velké Meziříčí C - ST Bystřice nad Pernštejnem 6 : 12

Body: Bednář Ivan 3/1, Kořínek Stanislav 2/2, Řezníček Tomáš 0/4, Dvořák Martin 0/4

Čtyřhra: Bednář, Kořínek

Okresní přebor 4 třídy

ST Velké Meziříčí D - KST Borovnice B 15 : 3

Body: Dvořák František 4/0, Pavelec Radek 4/0, Klíma Tomáš 3/0, Suchánek Petr 2/2

Čtyřhry: Klíma, Dvořák 1/0

              Suchánek, Pavelec 1/0

Okresní přebor 5 třídy

SK Sokol Lhotky C - ST Velké Meziříčí E 10 : 8

Body: Kališ Pavel 2/2, Hedbávný Lukáš 2/2, Pacal David 2/2, Jan Jakub 1/3

Čtyřhra: Pacal, Jan 1/0

Okresní soutěž

TJ Řečice C - ST Velké Meziříčí F 18 : 0

Hráli: Buk Lukáš, Homolová Karolína, Cerkal David, Štěpánek Vavřinec

Všechny soutěže, ve kterých naše družstva nastupují se naplno rozjely o víkendu. Áčko v prvním domácím dvojzápase přivítalo dlouholetého soupeře z Chotěboře. Boj o vítězství nastal hned v úvodu, kde do stavu 4 : 4 byl stav naprosto vyrovnaný. Poté naši hráči získávali v utkání postupnou převahu. Hostům síly docházely a do konce střetnutí už srovnat nedokázali. Konečný výsledek skončil naší výhrou 10 : 5. Excelentní výkon předvedl Maštera, který svými čtyřmi body napomohl svému týmu nejvíce. V utkání neprohrál také mladík Holub. Odpoledne proti Polné už áčko zvítězit nedokázalo. Soupeř posílený o dva nové hráče v divizi ukázal svoje kvality a nedal nám šanci k vítězství. Od prvních čtyřher jsme prohrávali a snažili výsledek pouze dotahovat. V momentě, kdy byl stav 8 : 3 pro hosty nám bylo nejhůř. Malá kapička naděje přišla právě v tento moment, kdy jsme dokázali vyhrát tři dvojhry v řadě a zkorigovat stav na 8 : 6. Potom Polná udeřila naposledy a odskočila na konečných 10 : 6. Nutno dodat, že hosté si výsledek pečlivě hlídali, až do konce. Po celkovém shrnutí dne lze nejvíce vyzdvihnout mladíka Holuba, hrál celkem šest dvojher a neokusil hořkost porážky. Ve stejný čas bojovalo i naše béčko ráno proti Rokytnici nad Rokytnou a odpoledne proti Kamenici. Dopolední střetnutí probíhalo celkem pohodlně, naši kluci si zápas pohlídali a zvítězili. Druhý zápas proti Kamenici už byl o něco těžší. Soupeř s námi držel krok, až do stavu 6 : 6. Vedení se přelévalo na každou stranu, utkání bylo vyrovnané. Poslední čtyři dvojhry jsme dokázali vyhrát a soupeře zlomit. Po všech utkání posbíral nejvíc bodů Klíma. Po čtyřech kolech má naše rezerva čtyři výhry a plný bodový zisk do tabulky. Odehrály se také okresní soutěže, tam nastupují další čtyři naše družstva. Zadařilo se pouze týmu D v OP 4 třídě, kde kluci převálcovali Borovnici a zvítězili 15 : 3. V tomto střetnutí hráli na výbornou Dvořák, Klíma T. a skvělé čtyři body uhrál i Pavelec. V OP 1 zazářil Bednář proti Bystřici, který vyhrál třikrát ze čtyř dvojher. V OP 5 zase podlehlo smolně družstvo E ve Lhotkách nejtěsněji 10 : 8. Trojice Kališ, Hedbávný a Pacal si odvezla po dvou bodech. Naše nově založené družstvo F si změřilo síly v Řečici. Bohužel však výsledek dopadl 18 : 0 pro domácí. Nutno dodat, že všichni naši hráči v této nejnižší okresní třídě hráli poprvé naostro. Pro zajímavost do utkání nastoupil náš teprve sedmiletý Buk Lukáš a uhrál krásný set ve dvojhře. Další set přidal Cerkal David. Nastoupili také Štěpánek Vavřinec a Homolová Karolína. Je jasné, že na výhry si budou muset všichni ještě chvilku počkat, zejména cenné zkušenosti z mistrovského utkání si odvezl celý náš nový tým. Další okresní zápasy budou pokračovat o víkendu a za čtrnáct dní hraje áčko i béčko opět na domácích stolech. Více informací o našem klubu se dočtete na internetových stránkách www.stolnitenisvm.cz

                                                                                                                                                                                             -pk-


Stolní tenis 2.10.2022

Divize

SK Jihlava - ST Velké Meziříčí 10 : 2

Body: Maštera Martin 1/1, Kampas Jan 0/2, Šoukal Slavomír 0/3, Holub Štěpán 0/3

Čtyřhra: Maštera, Kampas

SKST Třešť - ST Velké Meziříčí 6 : 10

Body: Maštera Martin 4/0, Holub Štěpán 2/1, Šoukal Slavomír 2/2, Kampas Jan 1/2

Čtyřhra: Šoukal, Holub

KP 2

TJ Sokol Moravské Budějovice - ST Velké Meziříčí B 5 : 10

Body: Klíma Petr 4/0, Holík Vratislav 3/0, Vala Daniel 1/2, Skryja Marek 0/3

Čtyřhry: Klíma, Skryja

              Holík, Vala

TJ Sokol Náměšť nad Oslavou - ST Velké Meziříčí B 4 : 10

Body: Klíma Petr 2/1, Holík Vratislav 2/1, Vala Daniel 2/1, Skryja Marek 2/1

Čtyřhry: Klíma, Skryja

              Holík, Vala

Naši stolní tenisté zahájili novou sezónu dobře. Áčko, které pokračuje v divizi i letos si odvezlo důležitou výhru z Třeště a prohru z nekompromisní Jihlavy. Béčko, které oslavilo z loňska postup do druhé krajské třídy, zvítězilo dvakrát a to v Moravských Budějovicích a v Náměšti nad Oslavou. Nejprve utkání áčka v Jihlavě, domácí nedali sebemenší šanci k úspěchu našim hráčům a zvítězili jasně 10 : 2. Jediný bodík uhrál Maštera. Druhý bodík vznikl ze čtyřhry. Druhé utkání z Třeště už byl boj od samého počátku. Začátek vyšel nám kde do stavu 5 : 4 jsme pořád vedli, poté Třešť srovnala na 6 : 6. Závěr utkání naši kluci zvládli na jedničku a čtyřmi výhrami v řadě odskočili soupeři na konečných 10 : 6 pro nás. Famózní střetnutí vyšlo nejlépe Mašterovi, který uhrál krásný plný počet bodů. Po celkovém sečtení si áčko odvezlo 5 bodů do tabulky z venkovních střetnutí. Béčko jako nováček v soutěži zvítězilo v Moravských Budějovicích 10 : 5. Přetopená, malá a rychlá herna mluvila jasně pro domácí, to vše jim naštěstí nepomohlo k vítězství. Maximální počet bodů uhrála naše dvojička Klíma a Holík. Senzačně další body vzešly ze čtyřher, kde obě dvě se nám podařilo vyhrát. V druhém duelu v Náměšti jsme potvrdili roli favorita a zvítězili pohodlně 10 : 4. Domácí nastoupili v oslabené sestavě, kde pouze dva hráči figurovali v základní čtyřce soupisky. Tím nemohli přemýšlet na úspěch. Po úvodních venkovních zápasech si naše rezerva odvezla plný počet bodů do tabulky. Další utkání budou pokračovat za čtrnáct dní. Na domácích stolech přivítáme týmy z Chotěboře, Polné, Rokytnice nad Rokytnou a Kamenice.

Za zmínku stojí, že náš tým posílil staronový Maštera Martin, který se k nám vrátil z třetiligového Moravského Krumlova.

                                                                                                                                                                                        Petr Klíma